En natt på....

Allmänt, Recept / Permalink / 1
jobbet igen. 
Igår morse lämnade jag jobbet, går till bilen som inte var där. 
Helt otroligt hur minnet sviker eller är man vanemänniska? 
Jag har alltid haft bra minne, men i nuläget känns det som jag inte har full fokus. 
Hittar bilen och pratar för mig själv. 
Väl hemma börjar jag förbereda inför kvällens AW med arbetskompisarna. 
 
Fröcrunch
(null)
 
#recept
* 1/2 dl pumpafrö
* 1/2 dl solroskärnor
* 2 tsk flytande honung
* 1 tsk olivolja
* 1 krm chiliflakes
* 1 tsk flingsalt
Stek pumpafrö och solroskärnor hastigt med honungen i oljan till de får färg.
Ta från värmen och blanda med chiliflakes och flingsalt.
Gör gärna dubbel sats och förvara i en burk med tätslutande lock.
Gott att strö på sommarens sallader.
 
 
Tomat & Mozarella
(null)
 
Jordgubbssallad med pistagenötter
(null)
 
#recept
* 1/2 liter jordgubbar
* 4 salladslökar
* 1/4 vattenmelon
* 1 dl pistagenötter
* olivolja
* flingsalt
* svartpeppar
Ansa och dela jordgubbarna, skiva salladslöken. 
Hacka pistagemandeln grovt.
Skär melonen i mindre bitar.
Blanda alltsammans i en bunke. Ringla över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen, strö sedan flingsalt över.
 
 
Marinerad fläskytterfilé 
(null)
 
Rostad potatissallad 
(null)
 
Ärtkräm
(null)
 
#recept
* 1 stor gul lök
* 1 dl riven parmesanost
* 1/2 dl olivolja
* 1/2 tsk salt
* 1/2 tsk svartpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader 
Linda in löken i aluminiumfolie och lägg på gallret, låt den bakas mjuk i ca 50 minuter. 
Låt svalna.
Skala löken och lägg i en matberedare tillsammans med ärter, parmesan, olivolja, salt och svartpeppar, mixa till en slät röra.
Serveras gärna med hembakat fröknäcke.
#findus#ärta#ebba
 
 
Det fanns några mer saker på bordet men tog inga kort. 
Till efterrätt blev det mjölkchokladfluff, grädde och dumleflarn. 
När jag vispar fluffet, hamnar jag i andra tankar och fluffet skär sig. 
Det kommer en ramsa som är lång. 
Tänker direkt, släng skiten du får göra något annat. 
Smaken är det inget fel på, men konsistensen är tråkig. 
Jag släpper mina krav och portionerar ut fluffet i små glas, spritsar grädden och garnerar fluffet. 
Midsommarafton närmar sig och jag hoppas att ni alla tar tillvara på 
V A r A N D R A !
 
Glad Midsommar 🍓
 
 
#levväl ❤️
 
 
 
#1 - - Ida:

Vad mycket gott och alltid så fint upplagt ❤️

Svar: ❤️
Lindha

Till top